hits

FØRERKORT OG FRIHET !

Jeg har i flere år gått å tenkt på å skulle ta førerkortet å kjøpt meg bil, men det har jeg ikke kommet meg i gang med enda, jeg har ikke fått til å begynne med noe av det som skal til for å få det til. Jeg har vært så å si sjalu på vennene mine som har fått det til, mange av vennene mine har hatt lappen i noen år nå og de forteller meg om den friheten det er å kunne kjøre bil. Det er jo selvfølgelig dyrt å skulle ha bil, man må betale forsikring, bensin, bompenger og nødvendige utstyr, men man har virkelig den friheten man kan trenge noen ganger.

Jeg kjenner at det å skulle ha klart å tatt førerkortet og fått kjørt bil ville gjøre ting litt lettere og mindre stressfullt i hverdagen vår. Spesielt den tiden der vi bare har gått hjemme, jeg har vært avhengig av buss, tog og av andre sin hjelp. Jeg liker ikke å måtte være stresset over tiden, når man tar buss eller tog så er man nødt til å følge med klokka og slikt for å komme seg tidsnok for å rekke å komme seg hjem eller til et sted. Når man har barn kan det skje litt uventede ting som kan forsinke oss til ting, selv om man har planlagt hvordan det skal gå seg til så skjer det fort at det blir en forandring.

Jeg skulle ønske at jeg hadde tatt lappen da jeg var blitt 18 år, at jeg hadde spart nok penger selv for å kunne tatt det trafikale grunnkurset, tatt kjøretimer, teoriprøven og kjøpt meg bil, men det skjedde altså da ikke, jeg er helt elendig på å skulle spare, var det da og er det fremdeles. Men nå er jeg bare nødt til å gjøre noe med det, jeg er nødt til å spare penger, jeg er nødt til å klare teoriprøven, jeg er nødt til å klare å ta det førerkortet. Jeg vil ha en større frihet for meg og datteren min, jeg takler ikke alt det stresset for at vi skal rekke noe, jeg blir rett og slett dårlig og nervøs, ikke en bra kombinasjon til tider.

Om vi hadde hatt bil så har det vært så my enklere å dra bort på besøk til venner og familie, vi hadde kunnet gjort så mye mer,  uten å være avhengig av alt mulig, bare være avhengig av seg selv. Trenger ikke tenke på tiden, trenger ikke å stresse med noe når det skjer noe uventet før man klarer å komme seg ut døra og man kan gjøre det man vil og når man ønsker det.

Jeg og datteren min hadde fått det fint dersom jeg hadde hatt førerkortet, i stedet for å bare sitte hjemme eller vært bare ute i hagen eller en tur på butikken så hadde vi klart å komme oss ut på turer, enten det hadde vært bare en kjøretur, en skogstur, en bytur eller borte på besøk til venner og familie. Jeg ønsker å få den friheten så jeg skal fortsette med å gjøre alt jeg kan for å få det til, jeg kommer sikkert til å gi opp noen ganger i løpet av prosessen, men jeg vil klare det til slutt. Men målet mitt er at i løpet av 2017 så har jeg fått lappen, og har spart nok til å kjøpe meg bil.

Siden jeg fikk igjen på skatten i år så har jeg planer om å bruke de pengene til å komme meg i gang med målet om førerkortet, men må nok spare enda mere for å ha alt i boks, men jeg skal klare det, må bare tenke positivt på det og virkelig ha tro på meg selv, slik som noen av vennene mine har troen på at jeg vil klare det, er så flott med slike positive venner som sprer glede og positivitet rundt alle rundt seg. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Hedvig

Hedvig

23, Oppdal

Navnet mitt er Hedvig, jeg er født i '94, er mamma til ei lita tulle. Ting jeg liker å gjøre på fritiden er å ta bilder, synge (nylig blitt med i kor). På denne bloggen velger jeg å være åpen om min fortid og hvordan jeg har klart å forandre livet mitt fra det verste til det gode.

Kategorier

Arkiv