GODE OG DÅRLIGE DAGER

Alle sammen har sine dårlige og gode dager i livet. Noen ganger kan det hende at man har både en god og dårlig dag på samme dag, jeg har hatt det noen ganger. Det er ikke alltid lett å skulle holde følelsene i sjakk, man kan plutselig sitte der å smile og le i det ene øyeblikket og i det andre så sitter du der enten sint eller trist. Jeg har hatt mine gode og dårlige dager i den siste tiden. Følelsene har vært over alt i det siste, jeg har skreket en del, har vært glad, frustrert og sint.  Jeg har i det ene øyeblikket vært så glad og fornøyd, og i det neste så har jeg ikke klart å holde tårene tilbake og har skreket.

Når man har barn så skal man jo ikke akkurat sitte der og skrike foran barna sine, men noen ganger så klarer jeg ikke å holde igjen tårene foran henne, det er ikke akkurat noe jeg liker å gjøre. Jeg liker ikke at datteren min skal se meg skrike og ha det vondt, fordi at det er jeg som skal ta vare på henne og ikke at hun skal ta vare på meg. Det er ikke alltid at de gangene jeg skriker er fordi at jeg er lei meg, det er noen ganger at jeg skriker for at jeg er rørt, enten for noe datteren min har gjort eller at jeg har sett på en rørende serie eller film. Men det som er rørende å se er jo at hun ser på meg og kommer mot meg for å gi meg en klem eller at hun vil sitte i fanget til tårene har gitt seg, men det er ikke så lett å holde tilbake tårene når hun gjør dette da, for da blir jeg jo stolt over henne. Hun er bare snart 18 måneder og har så mye empati og viser så mye kjærlighet. Det synes jeg er så koselig.

Men det å være en alenemor kan gjøre noe med deg, for man har fått en dobbel rolle, for man gjør en jobb for to stykker, så da kan man fort bli sliten og at man kjenner på kroppen at man ikke har det helt topp egentlig. Men jeg angrer ikke på at jeg har blitt mamma, jeg elsker det å være mamma, og datteren min har endret livet mitt til det beste. Hadde jeg vært alene uten barn nå så hadde jeg nok ikke gått til terapi og vært ærlig med andre. Men nå er jeg jo mamma og jeg har innsett at jeg er nødt til å forandre meg til det gode. Men jeg har fortsatt mange av de dårlige dagene, men nå er det flere gode dager.

Før så var jeg sliten av alt sammen og det gjorde til at leiligheten min så ut som det hadde vært en tornado og jeg orket ikke en gang å bry meg, men det var den tida da de dårlige dagene kom. Nå når jeg har dårlige dager så ser det enda ut som tornadoen har vært innom, når de gode dagene kommer så føles det virkelig bra, fordi at leiligheten min ser mye bedre ut fordi at jeg har fått så mye energi at jeg orker å rydde og ordne i stand leiligheten.

Det jeg har funnet ut nå er at dårlige dager blir et rotete hjem og gode dager blir et ryddig og koselig hjem. Så jeg ønsker å jobbe videre på å få de gode dagene mere og mye oftere. For det gjør ting bedre for både meg og datteren min, jeg føler det på meg selv og henne at alt er så mye bedre når de gode dagene, hun blir mer rolig på mine gode dager og skal tulle og tøyse hele tiden, og på mine dårlige dager er hun urolig og skal bølle med meg, men det gjør meg ingenting, fordi at hun er egentlig litt søt der hun går og skal bølle, for jeg tror helt ærlig at hun skjønner at hun gjør nå galt. Men altså litt rot må man virkelig tåle da når man har barn.

 

 

2 kommentarer

frekkfrue

24.04.2016 kl.22:12

Enig i at rotet noen gange avspeiler hømøret, men det skal være litt rotete uansett når man har unger i hus. Et sterilt hjem uten eneste bamse eller leke på gulvet blir helt feil det også:)

Hedvig

24.04.2016 kl.23:56

frekkfrue: her så får lekene ligge hvor de vil fram til leggetid, da er det på tide å rydde opp :)

Skriv en ny kommentar

Hedvig

Hedvig

22, Oppdal

Navnet mitt er Hedvig, jeg er født i '94, er mamma til ei lita tulle. Ting jeg liker å gjøre på fritiden er å ta bilder, synge (nylig blitt med i kor). På denne bloggen velger jeg å være åpen om min fortid og hvordan jeg har klart å forandre livet mitt fra det verste til det gode.

Kategorier

Arkiv

hits